I OBIAD

  • Rosół z makaronem
  • Ziemniaki gotowane podawane z koperkiem
  • Sos pieczeniowy
  • 2 rodzaje surówek:
    • z białej kapusty
    • z kapusty pekińskiej z koprem i ogórkiem
  • Do wyboru 4 rodzaje mięsa z proponowanych:
    • Filet z kurczaka z mozzarellą w boczku (pomidor suszony, mozzarella)
    • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem (szpinak, ser
    • Roladki schabowe po włosku (szpinak, ser blue, pomidor suszony)
    • Kotlet Devolay (pieczarka-ser lub papryka-ser lub sam ser)
    • Kotlet schabowy tradycyjny
    • Kotlet drobiowy
    • Udka pieczone
    • Udka faszerowane
    • Mielony tradycyjny
    • Mielony z pieczarką
    • Pieczarka faszerowana
    • Żeberka na ostro lub słodko w glazurze

II DESER

  • do wyboru 5 rodzajów ciasta
  • kawa rozpuszczalna i herbata czarna oraz owocowa podawane w termosach bez ograniczeń
  • kawa naturalna podawana bez ograniczeń

III PODWIECZOREK

Do wyboru:

  • Kieszeń drobiowa z serem i szynką i warzywa gotowane
  • Kotlet drobiowy szarpany i warzywa gotowane
  • Bitki schabowe w sosie własnym z warzywami gotowanymi
  • Kurczak w pięciu smakach z ryżem
  • Piersi po cygańsku z ryżem
  • Kurczak po koreańsku z ryżem
  • Strogonow z ryżem
  • Karkówka z warzywami
  • Golonka w kapuście lub pieczona
  • Żeberka w kapuście lub na słodko w glazurze lub na ostro

IV „Słodka Chwila” czyli TORT (we własnym zakresie lub za dopłatą)

V POSIŁEK

  • Kluski śląskie lub    Gniocchi ( do wyboru 1 rodzaj )
  • z Karkówką pieczona (do wyboru 1 lub 2 rodzaje mięsa)
  • ze zrazami wieprzowymi
  • schab sous vide w sosie pieczarkowo-grzybowym
  • polędwiczki wieprzowe

VI POSIŁEK

Do wyboru 1 z proponowanych zup:

  • Flaki
  • Żurek
  • Gulaszowa
  • Tajska z mleczkiem kokosowym

VII POSIŁEK

  • Do wyboru:
    • Frytki
    • Ćwiartki ziemniaka
    • Gratina ziemniaczana
  • Do wyboru 2 rodzaje mięsa z poniżej proponowanych:
    • Szaszłyki wieprzowe lub drobiowe
    • Filet drobiowy faszerowany fasolką szparagową z pesto zawinięte w boczek z sosem musztardowo-miodowym
    • Gołąbki
    • Kotlet drobiowy
    • Polędwiczki drobiowe panierowane
    • Pierś drobiowa panierowana we wiórkach kokosowych i panko
    • Kieszeń drobiowa z serem i szynką
    • Filet drobiowy zapiekany z serem i pieczarkami
    • Roladki schabowe po staropolsku (boczek, ogórek, cebula)
    • Szyszki drobiowe z mozzarellą
    • Udka faszerowane
    • Udziec z kurczaka faszerowany białą kiełbasą

VIII POSIŁEK

Do wyboru:

  • Barszcz czerwony z krokietami ( z mięsem lub z kapustą i grzybami)
  • Barszcz czerwony z pasztecikami ( z mięsem lub kapustą i grzybami)
  • Barszcz czerwony z pierogami (mix pierogów: z mięsem, kapustą i ruskie)

ZIMNA PŁYTA:

  • Do wyboru 7 rodzajów:
    • sałatka jarzynowa
    • sałatka brokułowa
    • sałatka gyros
    • sałatka z wędliną
    • sałatka z ryżem i ananasem
    • sałatka grecka lub carpaccio z burka lub caprese lub cezar
    • sałatka z kurczakiem i ryżem
    • śledź pod pierzynką
    • sałatka z makaronem tortellini
    • mini tortille z kurczakiem lub szynką
    • spring-rollsy z ciemnym sosem
    • ślimaki z ciasta francuskiego (pomidorowe i szpinakowe) podawane z sosem czosnkowym
    • muszelki z ciasta fran. faszerowane pastą jajeczno-pieczarkową z sałatą lolo
    • ryba w occie
    • ryba po japońsku
    • ryba po grecku
    • ryba z brzoskwinią
    • tatar wołowy
    • galaretka drobiowa
    • rolada ze szpinakiem i łososiem
    • rolada drobiowa z pieczarkami
    • śledź ( do wyboru 1 rodzaj: tradycyjny w occie/ w śmietanie z jabłkiem / po kaszubsku/ w sosie salsa/ z czerwoną cebulką/ w sosie musztardowym/ z pieczarkami)
    • przystawki z wędlin do wyboru ( salami picante z rucolą i pomidorem, szynka parmeńska z gruszką konfitowaną, salami z serkiem i prażonym słonecznikiem, polędwica łososiowa z serkiem rucolą i pomidorem)
    • Schab ze śliwką
    • rolada z boczku faszerowana
    • Karkówka pieczona
    • Rolada z kurczaka

Dodatkowo w cenę menu wchodzą:

  • Pieczywo
  • Owoce sezonowe
  • CHLEBEK ŚLUBNY na powitanie gości
  • Woda w dzbankach z cytryną
  • Standardowy wystrój sali (pokrowce na krzesła dla gości), dekoracja stołu pary młodej, stołu do tortu, szampana, możliwość wyboru koloru wystroju (bordo, zielony, złoty, srebrny fiolet, chabrowy, czerwony, różowy i inne)
  • pokój 2 osobowy dla młodej pary
  • poprawiny dodatkowo płatne ( jedzenie odgrzewane z dnia poprzedniego + 1 ciepły posiłek inny niż na weselu)

Ciasta do wyboru np:

  • Malinowa chmurka
  • Sernik królewski
  • Sernik Złota Rosa
  • Sernik Wiedeński
  • Sernik z kajmakiem
  • Serniki z owocami i wiórkami
  • Orzechowiec
  • Stefanek
  • Rafaello
  • Krówka
  • Metrowiec
  • Snikers
  • Cappucino
  • Chałwa
  • Szarlotka
  • Bułkowiec
  • Porzeczkowiec
  • Filadelfia
  • 3bit
  • Lajkonik
  • Milky Way
  • Ciasto ze słonecznikiem itd
  • menu można dowolnie modyfikować
  • dzieci do lat 4 – bezpłatnie
  • dzieci od 5 do lat 12 – 50% stawki
  • Poprawiny od 14 do 20 dodatkowo płatne  ( dodatkowo jeden ciepły posiłek inny niż na weselu)
  • * Tort, napoje oraz alkohol we własnym zakresie